دانشگاه پاک

دانشگاه پاک - جامعه ی پاک

دانشگاه پاک

دانشگاه پاک - جامعه ی پاک

بایگانی
نویسندگان
پیوندهای روزانه

روش های طبیعی ترک سیگار

شنبه, ۱۱ مهر ۱۳۹۴، ۰۶:۰۱ ب.ظ
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که ترجیح می‌دهید بدون دارو سیگار را ترک کنید یا می‌خواهید شانس خود را برای ترک سیگار، با ترکیبی از دارو و مواد طبیعی امتحان کنید، در اینجا چند راهکار طبیعی و البته اثبات شده را برایتان ذکر می‌کنیم:

      مکمل‌های روغن‌ماهی

محققان ثابت کرده‌اند که اسیدهای چرب امگا ۳ میل شدید به سیگار را کاهش می‌دهد و همین امر منجر به مصرف کمتر سیگار در روز می‌شود.

اگر به افراد سیگاری در طی یک ماه، هر روز روغن ماهی داده شود، به طور میانگین روزانه دو نخ سیگار کمتر مصرف می‌کنند و گزارش شده که میزان تمایل آنها به تنباکو به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. علاوه بر این، حتی یک ماه پس از قطع مصرف روغن ماهی نیز، میل به مصرف سیگار پیدا نمی‌کنند. از مزایای روغن ماهی: امگا ۳ میزان التهاباتی که منجر به بیماری‌های قلبی، سرطان و چین و چروک‌های پوستی می‌شود را کاهش می‌دهد.

      عرق بریزید.

فقط کافیست ۳۰ دقیقه در روز فعالیت‌های ملایم بدنی از قبیل پیاده‌روی تند یا یک سری حرکات اسکات انجام دهید تا میل به تنباکو را کاهش دهید. تحقیقات حاکی از آن است که انجام حرکات ورزشی، فعالیت‌ مغز را تحت تاثیر قرار داده و میل به نیکوتین را کاهش می‌دهد. بعلاوه، تمرینات ورزشی با اضافه وزن ناشی از ترک سیگار مبارزه می‌کند.

 

     استرس را از خود دور کنید.

در طب سوزنی و طب فشاری، فشار و ضربات آهسته از جمله روش‌های بهره‌برداری کامل از انرژی‌های بدن هستند. در این روش‌ها با فشار نقاط خاصی از بدن می‌توانید از میزان استرس خود بکاهید، بدین منظور روزانه نقاط خاصی از بدن را با انگشت فشار یا ماساژ می‌دهیم تا از میزان استرس کاسته شود. به اعتقاد جسیکا اورتنر نویسنده کتاب کاهش وزن و اعتماد به نفس با طب فشاری می‌گوید: “سیگار و استرس با هم گره خورده‌اند. ما برای رفع استرس به سیگار پناه می‌بریم. هنگامی که با استرسمان مبارزه کنیم، میل ما به سیگار نیز کم می‌شود.”

 

 

    روش‌های متفاوتی را امتحان کنید.

اگرچه تحقیق در زمینه ترک سیگار با استفاده از روش‌ هیپنوتیزم و طب سوزنی گاهی با شکست و گاهی با موفقیت همراه است اما حکایت همه این موفقیت‌ها و شکست‌ها منوط به انگیزه فرد در ترک سیگار است. در یکی از این تحقیقات نشان داده شد که با استفاده از طب سوزنی میل به سیگار کم می‌شود. بعلاوه اینکه استفاده از این روش کاملا ایمن و بی‌خطر است.

 

 

    دهانتان را مشغول کنید

هنگامی که استرس دارید به جای کشیدن سیگار، دهان را با یک آدامس بدون شکر قانع کنید. یا اسنک‌ها و میان‌وعده‌های کم‌چرب از قبیل پاپ‌کورن‌‌های بدون کره یا کرفس و هویج بخورید تا دهانتان مشغول باشد اما نه با سیگار.

 

 

روشهای فوق العاده ترک سیگار در 6 هفته!!
این برنامه برای ترک سیگار در طول سه هفته طراحی شده است. اگر زمان کوتاهتر یا بلندتری را مد نظر دارید می‌توانید این برنامه را متناسب با زمان بندی خود تنظیم کنید.

 


هفته اول
عادت‌های سیگار کشیدن خود را بررسی کنید.
از نحوه سیگار کشیدن خود یادداشت برداری کنید، هر روز و هر زمانی که سیگار می‌کشید موارد زیر را یادداشت کنید:
- زمان
- نوع کاری که در حال انجام آن هستید
- دلیل سیگار کشیدن در آن زمان
- احساسی که بعد از سیگار کشیدن دارید
- در پایان هر روز الگوی سیگار کشیدن خود را مرور کنید؛ چه چیز شما را وادار به استعمال سیگار می‌کند؟ کسالت، خشم، کارسخت، عصبانیت یا موقعیت‌های خاص اجتماعی؟ در جستجوی سایر روش‌ها برای روبرو شدن با این احساسات و شرایط باشید.  

 


هفته دوم
برخی عادت‌ها را تغییر دهید.
برنامه ترک سیگار خود را مرور کنید. برنامه روزمره خود را به نحوی تغییر دهید که سیگار کشیدن سخت تر به نظر بیاید.
- سیگار را نخی و دانه‌ای بخرید، نه بسته ای یا جعبه ای.

 


- مصرف چای یا قهوه خود را نصف کنید(زیرا نوشیدن چای یا قهوه و بخصوص قهوه معمولاً به استعمال سیگار می‌انجامد) و به جای آن پیاده‌روی کنید یا یک لیوان آبمیوه بنوشید

 

- اگر معمولاً هنگام معطل شدن در ترافیک سنگین سیگار می‌کشید، به جای آن آدامس بدون قند یا آب نبات در ماشین و در دسترس داشته باشید.


- از محیط‌هایی که پردود هستند دوری کنید.
- زمان کشیدن سیگار روزانه را به تأخیر بیاندازید، سعی کنید هر سه یا چهار روز یک بار، اولین سیگار را دیرتر بکشید.
ممکن است پزشک برای کمک به شما داروی ضد افسردگی تجویز کند.  

 

 


هفته سوم
شمارش معکوس را آغاز کنید.
به اطرافیانتان یادآوری کنید که زمان ترک کامل نزدیک است. به تعویق انداختن سیگار روزانه را ادامه دهید.


همچنین:
- سعی کنید یک روز کامل سیگار نکشید.
- در اتومبیل فندک نداشته باشید.
- سیگار را با دست مخالف بگیرید.

 


شب قبل از ترک کامل، باقی مانده سیگارهایتان را در آب خیس کنید و در سطل زباله بریزید. تمام زیرسیگاری‌ها، فندک‌ها و کبریت‌ها را دور بریزید. از محصولات جایگزین نیکوتین یا کمک‌های دیگر استفاده کنید. قبل از خواب، دلیل‌های ترک سیگار را مرور کنید. خود را فاتح بر سیگار و در راه بازگشت به سلامتی تجسم کنید.  

 

 


هفته چهارم

روز ترک نهایی
یک روز خاص این هفته را انتخاب کنید، وقتی از بستر برمی خیزید علت‌های ترک سیگار را با خود مرور کنید. با خودتان تکرار کنید «به مدت یک روز قادر به انجام هر کاری هستم» احساستان را در دفتر یادداشت خود بنویسید و برای جلوگیری از بازگشت، از هر کمک دیگری که در برنامه دارید استفاده کنید.

 

 

از نوشیدنی‌های حاوی کافئین اجتناب کنید، چرا که این مواد تمایل به مصرف نیکوتین را افزایش می‌دهد. از مکان‌هایی که شما را به یاد سیگار می‌اندازد دوری کنید. به خاطر داشته باشید، تمایل شدید به سیگار کشیدن در زمان ترک اعتیاد طبیعی است.

 


اگر مشکل بی خوابی دارید، قبل از خواب یک قاشق ماست یا یک لیوان شیر گرم بنوشید. شیر و ماست حاوی مواد شیمیایی به نام تریتوفان است که آرام بخش بوده و برای خوابیدن بهتر به شما کمک می‌کند.

 


این میل معمولاً چند دقیقه ای بیشتر طول نمی کشد. زمانی که حس نیاز شدید به کشیدن سیگار می‌کنید، نفس عمیقی بکشید و سپس یک لیوان آب بنوشید؛ یا این که کمی ورزش کنید، یک بسته آدامس، تکه‌های هویج، یا تکه‌های دارچین را برای مکیدن در دست داشته باشید.



هدف امروز شما : سیگار نکشیدن.
ممکن است ناآرام و بیقرار باشید یا مشکل تمرکز داشته باشید و به همین خاطر احساس تنفر خود را از سیگار کشیدن نشان دهید. اگر مشکل بی خوابی دارید، قبل از خواب یک قاشق ماست یا یک لیوان شیر گرم بنوشید. شیر و ماست حاوی مواد شیمیایی به نام تریتوفان است که آرام بخش بوده و برای خوابیدن بهتر به شما کمک می‌کند. آیا این کارها را انجام دادید؟ خیلی خوب! فردا آسان‌تر خواهد بود. اگر این کارها را انجام ندادید، احساس گناه نکنید، این به معنای ناکامی و عدم موفقیت شما نیست، ترک کردن یک پروسه است نه یک اتفاق.  

 

 


هفته پنجم
استقامت نشان دهید.
از آنچه به دست آورده اید شاد باشید. اگر هنوز هم ترک نیکوتین باعث بروز مشکلاتی در خواب شما می‌شود، به تمرینات تنفس عمیق ادامه دهید.


میل به کشیدن سیگار معمولاً چند دقیقه ای بیشتر طول نمی کشد. زمانی که حس نیاز شدید به کشیدن سیگار می‌کنید، نفس عمیقی بکشید و سپس یک لیوان آب بنوشید؛ یا این که کمی ورزش کنید، یک بسته آدامس، تکه‌های هویج، یا تکه‌های دارچین را برای مکیدن در دست داشته باشید.


زمانی که وسوسه می‌شوید سیگار بکشید، به مکان‌هایی بروید که سیگار کشیدن در آنجا ممنوع است؛ مثلاً سینما. خیلی تمرین کنید. از داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص یا جایگزین‌های نیکوتین استفاده کنید. یادداشت‌های خود را ادامه دهید. هر شب قبل از رفتن به رختخواب، از این که آن روز از شیطان نیکوتین دور بوده اید خوشحال باشید. وقتی صبح‌ها از خواب برمی خیزید، نفس عمیق بکشید و هوا را استشمام کنید. الان سرحال تر از هفته قبل هستید.  

 


هفته ششم
دارید به هدفتان می‌رسید!
برنامه خود را ادامه دهید... دارید به نتیجه می‌رسید! در مورد پیوستن به یک باشگاه سلامتی فکر کنید (از پولی که برای خرید سیگار صرف می‌کردید استفاده کنید) با دقت در آینه به خود نگاه کنید، به دندان ‌های تمیزتر، پوست سالم تر و موهای شفاف تر خود توجه کنید.
مواظب باشید عواملی که باعث پسرفت شما می‌شود فریبتان ندهد: جر و بحث، معطل شدن در ترافیک سنگین یا ملاقات دوستانی که بعد از مدت‌ها شما را به کافه تریا دعوت می‌کنند... در پایان هفته، موفقیت خود را جشن بگیرید، اما باز هم مواظب باشید. برای برخی افراد ترک میل و عطش شدید استعمال سیگار، سال‌ها به طول می‌انجامد.



منبع : مجله دلگرم

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی